Betekenisvol Facility Management

Betekenisvol Facility Management (door Gerard de Bruijn)

Een aantal weken geleden heb ik afscheid genomen van één van mijn medewerkers. Nooit fijn, maar dit keer was de reden bijzonder (leuk). De dame in kwestie heeft voor haar hart gekozen. Zij fietst nu met haar Australische vriend door Europa. Laatste bericht: na 1.800 km hebben ze de Middellandse zee bereikt en die is heerlijk!

Voor haar vertrek hebben we uitgebreid gesproken over het belang van ons facilitaire interimwerk.  Op ‘cyclingcindy.com’ schreef ze recent “… my boss – ik dus – keeps saying that one day he would love to make a trip to Austria and trek from hut to hut. But he is too busy. With what? Things that are meaningful? What is meaningful…”

De zin/zen van FM

Afgelopen week organiseerde FM Alumni Den Haag een avond onder de uitdagende titel ‘De zin/zen van FM’. En uitdagend was het! Een presentatie over Ikigai (niet te vertalen, maar het betekent ongeveer: een reden om te bestaan), een Za Zen workshops, een omgevingsfilosoof en twee praktijkmensen over facilitair geluk. De sessies liepen naadloos in elkaar over. Het maakte dat ik met mooie, diepe gedachtes de Haagse Hogeschool verliet.

De gesprekken met mijn fietsende medewerker en de FM Alumni avond hebben me extra aangezet om na te denken over de zin/zen van mijn werkbare bestaan. Professionaliseren van (facilitairen) organisaties, bijdragen aan de ontwikkeling van mensen en streven naar een circulaire- en inclusieve economie zijn lovenswaardig. Maar is dit genoeg ‘meaningful’ om een (werkend) leven mee te vullen? Ben ik niet midden in mijn midlife en moet het roer radicaal om? Obsessief en activistisch FM om daadwerkelijk een facilitair statement te maken? Of juist enige distantie tot het vakgebied nemen en beschouwen wat dit tijdsgewricht met de werkomgeving en bijpassende dienstverlening doet?

Ik sta gevoelsmatig aan het begin van een mooie zoektocht naar facilitaire zingeving. Gelukkig is het bijna vakantie en heb ik tijd rustig na te denken. En ach, het wordt (nog!!!) geen lange huttentocht, maar wel lekker wandelen met vrouw en dochters in de uitlopers van de Alpen. Op naar Montenegro! Ik wens eenieder een zin- & zenvolle vakantie!

 

Deze blog is ook gepubliceerd op FACTO online.

2017-07-04 16:00:00
Betekenisvol Facility Management (door Gerard de Bruijn)
Een aantal weken geleden heb ik afscheid genomen van één van mijn medewerkers. Nooit fijn, maar dit keer was de reden bijzonder (leuk).

Volg ons op

Wat kunnen we voor u betekenen?

Bel mij terug

Heeft u een vraagstuk dat u met ons wilt bespreken, neem dan telefonisch contact met ons op of laat een terugbelverzoek achter.

Informatie aanvragen

Wilt u meer informatie over ons team, diensten, portfolio of expertise?

Copyright 2016

Contact

+31 (0) 15 21 50 015 
mail@humanagement.nl
Route