FMIS

Facilitair Management Informatiesysteem

Wil een organisatie de facilitaire processen optimaliseren, dan kan een Facilitair Management Informatie Systeem (FMIS) uitkomst bieden. Met de data uit het FMIS zijn de facilitaire processen op operationeel, tactisch en strategisch niveau te beheersen en besturen en wordt stuurinformatie gegenereerd. Zoals voor veel geavanceerde instrumenten geldt, is het aanschaffen van een FMIS geen sinecure én ben je er dan nog niet. Informatiemanagement en -architectuur worden in veel organisaties steeds belangrijker en dat plaatst een FMIS in een veranderende context. Wie een dergelijk systeem overweegt, heeft een partij nodig met kennis van de specifieke markt en ervaring met hoe het in de praktijk kan werken. Humanagement is die partij. Wij kunnen een belangrijke rol spelen bij de aanschaf, inrichting en ingebruikname. Van het vaststellen van de facilitaire kaders en het formuleren van een eisenpakket tot de selectie van een FMIS dat in de organisatie én in het budget past en bij de implementatie ervan, inclusief draagvlak en nieuwe werkwijze.

FMIS voorbeelden

Veelgestelde vragen

Wat is een FMIS systeem?

FMIS staat voor Facilitair Management Informatie Systeem. Het is een softwaresysteem dat is ontworpen om het beheer en de werking van faciliteiten en bedrijfsmiddelen binnen een organisatie te ondersteunen.

Wat kost een FMIS systeem?

De kosten voor aanschaf en implementatie van een FMIS systeem kunnen erg variëren. Dit is volledig afhankelijk van het aantal licenties software, het aantal gebruikers, het specifieke gebruik en het volume van de (facilitaire) organisatie.

Welke facilitaire processen beheer je met FMIS?

Een Facilitair Management Informatie Systeem helpt facility managers om ervoor te zorgen dat alle diensten en middelen (faciliteiten) op orde zijn zodat de medewerkers van het bedrijf hun werk goed kunnen doen. Het helpt bijvoorbeeld bij het beheer van ruimtereservering, de beveiliging en de schoonmaak.