Projectmanagement

Wat is projectmanagement?

Het relatief jonge vakgebied projectmanagement heeft in veel organisaties een vaste plek veroverd. Vrijwel ieder opleidingsinstituut besteedt aandacht aan het onderwerp en organisaties richten specifieke projectmanagementcentra op. Ook menig facilitair manager besteedt vele uren per week aan diverse projectoverlegvormen, zowel in de rol van projectmanager als opdrachtgever.

Tegenwoordig wordt al snel het stempel project op een activiteit geplakt. Wat voorheen ‘gewoon’ behoorde tot de reguliere taken van een afdeling, is nu een project. Maar wat is eigenlijk een project? Veel genoemde kenmerken zijn eenmalig, resultaatgericht en eindig. Maar zijn dat niet ook de eigenschappen van vele opdrachten? Wanneer de kenmerkenlijsten kritisch wordt doorgespit, blijft in feite maar één echt onderscheidend aspect over: de tijdelijke organisatie. In een project werkt men samen met collega’s uit andere afdelingen (of organisaties), rapporteert men veelal niet aan de eigen manager en stuurt men medewerkers aan, waar men normaliter geen leiding aan geeft.

Facilitair Projectmanagement

Facilitaire voorbeelden van projecten zijn het realiseren van nieuwe huisvesting, het organiseren van een grootschalig evenement en het aanschaffen en implementeren van een facility management informatiesysteem(FMIS).

Heeft u behoefte aan capaciteit, specifieke expertise en daadkracht bij het voorbereiden, realiseren en succesvol opleveren van een facilitair project, dan kan Humanagement het projectmanagement voor u verzorgen. Neem contact met ons op voor meer informatie over de mogelijkheden.

Humanagement hanteert al ruim al ruim 10 jaar, tenzij opdrachtgevers de voorkeur geven aan een andere methodiek, PRINCE2 bij het realiseren van haar opdrachten.

Alle Humanagers zijn minimaal in bezit van het PRINCE2 Foundation certificaat waarbij een overgroot deel van de collega’s in bezit is van het aanvullen PRINCE2 Practitioner certificaat. Voor het managen van onder andere bouw- en herhuisvestingsprojecten, facilitaire fusies (vorming regieorganisatie / Shared Service Centre), optimaliseren facilitaire inkoop en leveranciersmanagement, verbeterprojecten, organisatieverandering, maar ook voor de selectie en implementatie van een FMIS, hebben wij de juiste mensen in dienst, met gedegen kennis en ruime ervaring op het gebied van facilitair projectmanagement.

Voorbeelden van uitgevoerde projecten vind u op de pagina opdrachten

 

0000-00-00 00:00:00
Wat is projectmanagement?
Het relatief jonge vakgebied projectmanagement heeft in veel organisaties een vaste plek veroverd. Vrijwel ieder opleidingsinstituut besteedt aandacht aan het onderwerp en organisaties richten specifieke projectmanagementcentra op.

PRINCE2

PRINCE2 methodiek bij Humanagement
Binnen Humanagement beschikken alle medewerkers over een PRINCE2 certificaat, waarbij de meesten op het niveau van practitioner. Deze projectmethodiek hanteert Humanagement al ruim 10 jaar binnen al haar projecten .
Read more

Project- en Programmamanagement

Wat is programmamanagement?
De uitdagingen voor veel organisaties worden steeds complexer en omvangrijker. Vaak zijn andere partijen of organisaties nodig om doelen te bereiken.
Read more

Volg ons op

Wat kunnen we voor u betekenen?

Bel mij terug

Heeft u een vraagstuk dat u met ons wilt bespreken, neem dan telefonisch contact met ons op of laat een terugbelverzoek achter.

Informatie aanvragen

Wilt u meer informatie over ons team, diensten, portfolio of expertise?

Copyright 2016

Contact

+31 (0) 15 21 50 015 
mail@humanagement.nl
Route