Het Nieuwe Werken

Het ideale kantoor

De afgelopen jaren is de werkomgeving, in bijna alle branches, op grote schaal ingrijpend veranderd. Organisaties stellen steeds meer eisen aan medewerkers en de fysieke werkomgeving. De volgende doelstellingen worden gesteld met betrekking tot de werkomgeving:

  • Het stimuleren van betere samenwerking
  • Een innoverende en inspirerende werkomgeving voor medewerkers en klanten
  • Het faciliteren en versterken van digitaal werken
  • Efficiënter gebruik maken vierkante meters
  • Bijdrage aan flexibiliteit
  • Reductie van kosten

De zoektocht naar het ideale kantoor is concreter dan ooit. Terwijl de technologische ontwikkelingen organisaties dwingen om steeds efficiënter, flexibeler en innovatiever te werken, zijn organisaties zich nog onvoldoende bewust dat een traditionele werkomgeving een grote barrière vormt om ook echt anders te gaan werken.

Het nieuwe werken …van 'workplace' naar 'workspace'

Veel organisaties denken na over Het Nieuwe Werken (HNW) of Activity Based Working in het kader van cultuurverandering en ontkokering, maar ook kosten besparen en vierkante meters afstoten spelen hierbij een rol. Naar onze mening bestaat HET Nieuwe Werken niet en is het vooral van belang om stil te staan bij cruciale vragen als: ‘wat wilt u ermee bereiken’, ‘wat zijn uw doelstellingen’ en ‘wat verstaat u onder HNW’, alvorens de concrete vertaalslag wordt gemaakt naar de aspecten mens-informatie-werkomgeving om die optimaal te laten aansluiten bij uw organisatie. Zo kan het voorkomen dat wanneer u al een slag heeft gemaakt naar minder m2, Het nieuwe werken zelfs meer geld kost.

Ervaring Humanagement met Het nieuwe Werken projecten

Humanagement is de ervaren partij op het gebied van integraal projectmanagement. Wij hebben veel ervaring in projecten waarbij het grensvlak werkomgeving-informatie-mens een belangrijke succesfactor is. Van ons mag u in met name de initiatief-/definitiefase een gezonde kritische houding verwachten, wij geloven niet in HET Nieuwe Werken, maar begeleiden u graag in de vertaalslag naar de voor u juiste invulling. Tijdens de voorbereiding-/realisatiefase fungeren wij als resultaatgerichte projectmanagers, die uw lange termijn doelstellingen niet uit het oog verliezen en feeling hebben voor de verschillende belangen/ politieke krachtenvelden.

Voor verschillende opdrachtgevers hebben wij recentelijk een succesvolle rol gespeeld in Het Nieuwe Werken of Activity Based Working projecten, variërend van deelprojectleider tot integraal programmamanager, zowel in de beeldvorming als bij realisatie. Voorbeelden hiervan zijn programmamanager HNW bij ProRail en projectleider HNW bij Joulz (meer hierover in dit artikel).

 

0000-00-00 00:00:00
Het ideale kantoor
De afgelopen jaren is de werkomgeving, in bijna alle branches, op grote schaal ingrijpend veranderd. Organisaties stellen steeds meer eisen aan medewerkers en de fysieke werkomgeving.

Volg ons op

Wat kunnen we voor u betekenen?

Bel mij terug

Heeft u een vraagstuk dat u met ons wilt bespreken, neem dan telefonisch contact met ons op of laat een terugbelverzoek achter.

Informatie aanvragen

Wilt u meer informatie over ons team, diensten, portfolio of expertise?

Copyright 2016

Contact

+31 (0) 15 21 50 015 
mail@humanagement.nl
Route