Start-up Theater Dakota vraagt extra projectmanagement-capaciteit

Ongetwijfeld een situatie die voor velen herkenbaar is. Voor een korte periode behoefte hebben aan extra expertise en capaciteit om een project of werkzaamheden vlot te trekken. Ook bij Theater en Filmhuis Dakota was dit het geval. Dakota is een Haags cultuuranker dat op een toegankelijke manier kunstzinnige en culturele activiteiten aanbiedt. Voor de uitbreiding met twee dansstudio’s hebben zij gedurende drie weken ondersteuning gekregen van Humanagement. Wij hebben de leiding genomen over de ‘start-up’ van de exploitatie waardoor dit in een zo kort mogelijk tijdsbestek is gerealiseerd.

Activiteitenplanning, huurovereenkomst en faciliteiten op orde voor de opening

Allereerst zijn de activiteiten van de start-up fase inzichtelijk gemaakt. Nadat er een compleet beeld was van de activiteitenplanning, zijn de acties in overleg met de opdrachtgever bij betrokkenen uitgezet. Naast dat Humanagement in de lead was en dagelijks bijstuurde en prioriteiten stelde, heeft zij ook een deel van de activiteiten uitgevoerd.

Humanagement heeft onder andere de huurovereenkomst besproken met de verhuurder en het contract beoordeeld en vastgesteld zodat de opdrachtgever tot het ondertekenen kon overgaan. Ter voorbereiding op de verhuur van de studio’s is gesproken met de voormalige huurder van de studio’s over het wel en wee rondom de verhuur en faciliteiten. Tevens is een verhuurovereenkomst opgesteld, zodat de accountmanager de prospects kon benaderen voor het verhuren en plannen van de studio’s. Ook voor de schoonmaak en het technisch onderhoud is e.e.a. afgestemd met de partijen zodat bij ingebruikname alle ondersteunende faciliteiten op orde waren.

Omdat in drie weken niet alles afgerond kan worden, is de activiteitenplanning aan de opdrachtgever overgedragen om het geheel eenvoudig te kunnen bewaken zodat op het geplande moment de dansstudio’s geopend konden worden.