Met 110.000 passanten per dag is het Centraal Station van Rotterdam één van de drukstbezochte plekken van de stad. De twee oer-Hollandse merken Nationale-Nederlanden en Douwe Egberts hebben in samenwerking een koffiecafé van 350 m2 op de begane grond van het Nationale-Nederlanden kantoorgebouw de Delftse Poort te Rotterdam gerealiseerd. Hier kunnen bezoekers genieten van nieuwe koffie- en theerituelen. Het café biedt verschillende faciliteiten zoals comfortabele zitplekken en actieve werkplekken met tablets en gratis Wi-Fi. Er is een speciale ruimte ingericht voor exposities, dat een podium biedt aan jong kunstenaarstalent. 

Humanagement heeft de projectleiding van de bouwkundige aanpassingen voor de realisatie van dit café gevoerd. Zij was de spin in het web tussen de verschillende partijen zoals aannemers, leveranciers,  architect en brandweer en behartigde de belangen van Nationale Nederlanden en Douwe Egberts. 

Projectleiding bouwkundige aanpassingen 

Het door de architect opgesteld Definitief Ontwerp heeft als uitgangspunt gediend voor de bouwkundige aanpassingen en inrichtingselementen. De verbouwing was gericht op de ruimte die, tot kort voor de opening van het café, als werkplek voor het Facilitair Bedrijf van Nationale Nederlanden diende en waar de ader van het gebouw was gesitueerd, namelijk het gebouwbeheersysteem. Het café staat geheel op zichzelf, in het gebouw moest echter de techniek wel worden aangesloten op de installatie van Nationale Nederlanden.

Definitief Ontwerp, realisatie door bouwteam

Het Definitief Ontwerp is uitgezet bij de aannemers die bekende partijen waren van Nationale Nederlanden of Douwe Egberts. Offertes zijn opgevraagd en er is afstemming geweest over de uitvoering en haalbare planning. Vanaf het moment van aanvang van de sloopwerkzaamheden is het bouwteam, bestaande uit de projectleider, bouwkundig aannemer, installateur, elektrotechnisch installateur en een contractmanager, wekelijks bijeen gekomen om gezamenlijk de bouw tot een goed einde te brengen.

Resultaat verbouwingsproject

Een prachtig en druk bezocht koffiecafé waar kunst ook buiten het museum gepresenteerd wordt, is het resultaat. Er worden diverse workshops aangeboden over thema’s waar iedereen mee te maken heeft. Bijvoorbeeld over kunst, koffie en financiële onderwerpen, zoals pensioen of het kopen van een huis. Met 350 m2 vloeroppervlak is het het grootste “Douwe Egberts café” van Nederland. Kortom: werk, beleving, kunst en koffie komen samen in het hart van Rotterdam.