Verhuismanagement bij Total G&P

 

“Het snelle tempo waarmee Total G&P groeit, zowel in het aantal medewerkers als in visie, zorgde voor veel uitdagingen. Des te meer ben ik trots op weer een succesvol resultaat!”

[Projectmanager - Humanagement]

Aanleiding en opdracht

Total G&P (Gas and Power) is een energieleverancier voor de zakelijke markt, die in 2013 de Nederlandse energiemarkt betrad. Binnen twee jaar was de organisatie uitgegroeid tot circa 50 medewerkers. Begin 2016 verwachtte de organisatie nogmaals een groei van 50% in aantal medewerkers. Door deze snelle groei kampte Total G&P met een uitdaging, namelijk het verhogen van de huisvestingscapaciteit. Aangezien het niet mogelijk was om dit binnen haar huidige pand te realiseren, was een bedrijfsverhuizing noodzakelijk. Om de verhuizing in goede banen te leiden, was er behoefte aan verhuismanagement.

Humanagement heeft het verhuismanagement bij Total G&P volledig op zich genomen. Het resultaat was de inhuizing van circa 90 medewerkers van Total G&P. Het oude pand waarin zij gehuisvest waren, is vervolgens volledig ontmanteld.

Naast de verhuizing heeft Humanagement eveneens een visie op de facilitaire dienstverlening mogen ontwikkelen en een bijbehorend serviceconcept ontworpen.

 

Verhuismanagement

Humanagement was gedurende een spannende periode voor Total G&P verantwoordelijk voor het verhuismanagement. Het managen van de betreffende bedrijfsverhuizing bestond uit onderstaande activiteiten:

  • Afstemming met het verhuisbedrijf.
  • Coördineren verhuisactiviteiten.
  • Communiceren over activiteiten, werkzaamheden en voortgang van de verhuizing naar de medewerkers.
  • Informeren leveranciers en klanten over de verhuizing.
  • Ontmantelen van het oude pand.
  • Opzeggen, omzetten of afsluiten van facilitaire overeenkomsten.
  • Vaststellen en implementeren van service levels voor de leveranciers.

Het verhuismanagement is op basis van de Prince2 methodiek projectmatig uitgevoerd. Zo is er een projectorganisatie samengesteld en een planning opgesteld en is er tussentijds continu afstemming geweest tussen de projectleider van Humanagement en de opdrachtgever. Deze aanpak heeft uiteindelijk mogen leiden tot een succesvolle afronding van de opdracht binnen de vooraf opgestelde planning.

 

Facilitair advies

Op basis van het uitvoeren van een Facilitaire Organisatie Scan (FOS), de kennis en ervaringen van Humanagement en de reeds opgedane bevindingen bij Total G&P, heeft Humanagement een facilitair advies voor de visie op de facilitaire dienstverlening geformuleerd. Tevens is een voorstel gedaan voor een bijpassend serviceconcept. Beide zijn door middel van een presentatie overgedragen aan de opdrachtgever.

 

Wilt u meer weten over dit project of over de mogelijkheden van verhuismanagement of huisvestingadvies voor uw organisatie, neem dan contact met ons op.

2017-07-14 14:27:17
Aanleiding en opdracht
Total G&P (Gas and Power) is een energieleverancier voor de zakelijke markt, die in 2013 de Nederlandse energiemarkt betrad. Binnen twee jaar was de organisatie uitgegroeid tot circa 50 medewerkers.

Volg ons op

Wat kunnen we voor u betekenen?

Bel mij terug

Heeft u een vraagstuk dat u met ons wilt bespreken, neem dan telefonisch contact met ons op of laat een terugbelverzoek achter.

Informatie aanvragen

Wilt u meer informatie over ons team, diensten, portfolio of expertise?

Copyright 2016

Contact

+31 (0) 15 21 50 015 
mail@humanagement.nl
Route