Projectmanagement Nieuwbouw huisvesting VL-post ProRail

 

 

Projectleiding voor de nieuwbouw van de verkeersleidingspost van ProRail in Utrecht

Omvang gebouw 4.500 m2 bruto oppervlak met een seinzaal van 1.000 m2.

Over-all projectleiding en projectleider Facilitaire inrichting

De nieuwe verkeersleidingspost van ProRail in Utrecht is 4 juni 2015 officieel geopend. Deze post, inclusief controlroom van 1000 m2 , ligt direct aan een knooppunt van sporen in de Cartesiusdriehoek. Gedurende de looptijd van het project heeft Humanagement diverse professionals mogen inzetten die een wezenlijke bijdrage hebben geleverd aan het eindresultaat, een prachtig, duurzaam en functioneel gebouw.

Station Utrecht Centraal verwerkt het meeste treinverkeer in heel Nederland. De verkeersleidingspost van Utrecht is daarom een van de meest cruciale in het spoorwegennet. De oude post is gebouwd in de jaren 70 en was aan vervanging toe. Vanuit het nieuwe gebouw kan de verkeersleiding de doorstroom, veiligheid en betrouwbaarheid van het treinverkeer beter zeker stellen. Voor postmedewerkers en bezoekers is er een veilige langzaamverkeerroute van station Zuilen tot aan de post gerealiseerd.

Humanagement leverde een overall projectleider a.i. vervanging i.v.m. zwangerschapsverlof, welke verantwoordelijk was voor het gehele project. Deze projectleider gaf ook leiding aan het team van ICT, FM en Energievoorziening projectleiders en stuurde het ingenieursbureau, de architect en aannemer aan. Hiernaast leverde Humanagement voor de gehele duur van het project een projectleider facilitaire inrichting en langzaamverkeersroute, die tevens verantwoordelijk was voor de projectmanagement ondersteuning (PMO), de migratie en communicatie van het gehele project.

 

Duurzaam gebouw

De nieuwe post is een duurzaam gebouw. Zo is gebruik gemaakt van 3-dubbel glas, vloerverwarming en -koeling en hybride koelmachines. Voor de buitenkant van het gebouw is gekozen voor het zogenoemde cortenstaal. Dit heeft als meest typische kenmerk een roestbruine kleur en dient als natuurlijke zonwering. Daarnaast is het gebouw voorzien van een energiedak met zonnepanelen en sedum voor extra isolatie.

 

Circulair inkopen

Naast de duurzame materialen heeft de post ook gediend als pilot locatie voor grondstoffenmanagement en nieuwe inkoopsystemen. De pilots voor het circulair inkopen van vloerbedekking en meubilair zijn opgezet in samenwerking met REBus. Dit is een Europees project dat in Nederland wordt uitgevoerd door RijkswaterstaatPIANOoMVO Nederland en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

De projectleider facilitaire inrichting van Humanagement was trekker van de pilots. De leerervaringen zijn beschreven in een uitgebreide rapportage en een samenvatting die de belangrijkste leerpunten bevat. 

 

Bouw Informatie Model (BIM)

Gedurende het gehele project is er gebruik gemaakt van een Bouw Informatie Model (BIM). Dit model is tijdens elke fase van het proces geoptimaliseerd en verfijnd. Voordeel met het werken met BIM is dat faalkosten zijn gereduceerd, maar ook dat het de opdrachtgever helpt om zich een beeld te vormen van wat er uiteindelijk gerealiseerd gaat worden. De projectleider van Humanagement was trekker voor dit onderwerp om het as-built model (LOD 500) in te zetten in de beheersfase.

 

Lees meer over dit project in onderstaande artikelen en bekijk het eindresultaat in de filmpes:

Filmpje: officiële opening

Filmpje: projectresultaat met mooi overzicht van de voortgang van de bouw

Filmpje: Voortgang Project

ProRail pioniert met circulair inkopen (artikel Facto)

ProRail verkent grenzen circulaire inkoop (artikel Deal!)

ProRail bouwt nieuwe verkeersleidingpost (artikel AD)

Treinchaos Utrecht in 2014 verminderd (artikel Metro) 

 

0000-00-00 00:00:00
Over-all projectleiding en projectleider Facilitaire inrichting
De nieuwe verkeersleidingspost van ProRail in Utrecht is 4 juni 2015 officieel geopend. Deze post, inclusief controlroom van 1000 m2 , ligt direct aan een knooppunt van sporen in de Cartesiusdriehoek.

Volg ons op

Wat kunnen we voor u betekenen?

Bel mij terug

Heeft u een vraagstuk dat u met ons wilt bespreken, neem dan telefonisch contact met ons op of laat een terugbelverzoek achter.

Informatie aanvragen

Wilt u meer informatie over ons team, diensten, portfolio of expertise?

Copyright 2016

Contact

+31 (0) 15 21 50 015 
mail@humanagement.nl
Route