Facilitaire Besturing

 

 

Wat zijn de sturingselementen van de facility manager binnen de Nederlandse kantooromgeving, en hoe worden deze sturingselementen meetbaar gemaakt?

Facilitaire (be)sturingselementen

Humanagement heeft in 2011 het afstudeeronderzoek ‘Van Inspanning naar Resultaat’ uitgevoerd. De uitkomsten van dit onderzoek zijn inmiddels bij meerdere organisaties toegepast en hebben geleid tot een performance dashboard dat inzicht geeft in de prestaties van externe leveranciers. Deze resultaten zijn aanleiding geweest om een vervolgonderzoek te starten. Om daadwerkelijk inzicht te krijgen in de (be)sturingselementen van de facilitaire afdeling, moet uiteraard naar meer aspecten gekeken worden dan alleen de prestatie van externe leveranciers. Tijdens het onderzoek is tevens gefocust op het meetbaar maken van deze sturingselementen. Wanneer alle elementen gedefinieerd zijn, kan dit leiden tot een overall performance dashboard van de facilitaire afdeling. De onderzoeksvraag luidt ‘Wat zijn de sturingselementen van de facility manager binnen de Nederlandse kantooromgeving, en hoe worden deze sturingselementen meetbaar gemaakt?’. Vragen zoals ‘Waar stuurt de facility manager op’, ‘Hoe worden de sturingselementen gemeten’ en ‘Welke elementen worden gerapporteerd aan de directie’ stonden centraal in dit onderzoek. In verband met afbakening van het onderzoek, richtte dit onderzoek zich op facility management in kantooromgevingen in Nederland. 

Uitvoering

Dit onderzoek is in 2013/2014 uitgevoerd door Ramona Verhees (International Real Estate and Facility Management aan de NHTV te Breda)

Resultaten

De lancering van het jaarthema 2014 'Facilitaire Besturing' door middel van een introductiefilmpje.

Voor haar onderzoek heeft Ramona interviews gehouden, een workshop georganiseerd met Humanagers en een paneldiscussie gehouden met experts uit het werkveld.  

Op 16 juni 2014 heeft Ramona haar scriptie verdedigd en het fantastische eindcijfer 9 hiervoor behaald! Tevens heeft zij de Jones Lang Lasalle Award gewonnen als beste student-vertegenwoordiger van het vakgebied.

In september presenteerde Ramona haar afstudeerresultaten tijdens een kleinschalige relatiebijeenkomst.

2016-10-12 14:35:02
Facilitaire (be)sturingselementen
Humanagement heeft in 2011 het afstudeeronderzoek ‘Van Inspanning naar Resultaat’ uitgevoerd. De uitkomsten van dit onderzoek zijn inmiddels bij meerdere organisaties toegepast en hebben geleid tot een performance dashboard dat inzicht geeft in de prestaties van externe leveranciers.

Volg ons op

Wat kunnen we voor u betekenen?

Bel mij terug

Heeft u een vraagstuk dat u met ons wilt bespreken, neem dan telefonisch contact met ons op of laat een terugbelverzoek achter.

Informatie aanvragen

Wilt u meer informatie over ons team, diensten, portfolio of expertise?

Copyright 2016

Contact

+31 (0) 15 21 50 015 
mail@humanagement.nl
Route