Terugblik op een succesvolle relatiedag

Terugblik op een succesvolle relatiedag

Op 2 november heeft de relatiedag van Humanagement plaatsgevonden bij Urban Farmers Den Haag. Humanagement kijkt terug op een zeer geslaagde middag met een gevarieerd programma, inspirerende sprekers en bovenal enthousiaste relaties.

De dag stond in het teken van circulariteit, zingeving en netwerken. De genodigden werden ontvangen met een vers, op locatie geproduceerd, sapje en werden na een kort openingswoord in drie groepen verdeeld. Elke groep rouleerde tussen verschillende sessies die invulling gaven aan het thema van de dag.

Klik hier voor een samenvatting van de dag, gemaakt door De Betekenaar, Marieke Wagener.

Ikigai

Paul Pouw, docent bij de opleiding Facility Management aan de Haagse Hogeschool, verzorgde een sessie over Ikigai: een Japans concept wat vrij vertaald de ‘reason for being’ weergeeft. De Japanners zijn ervan overtuigd dat iedereen een Ikigai heeft. Het vraagt een diepe en lange zoektocht naar jezelf om je Ikigai te vinden, maar het is de moeite waard. Wanneer je eenmaal je Ikigai hebt gevonden, krijgt je leven voldoening en betekenis en heb je de juiste balans gevonden. 

Kort samengevat staat Ikigai voor de balans tussen:

  1. Dat wat je leuk vindt;
  2. Dat waar je goed in bent;
  3. Dat waar je je brood mee kan verdienen;
  4. Dat waar de wereld behoefte aan heeft. 

Tijdens de sessie met Paul Pouw werden de genodigden uitgedaagd na te gaan denken over hun eigen Ikigai en hoe deze zich verhoudt tot het werk dat zij doen en de organisatie waarvoor zij werken.

Download hier de presentatie over Ikigai.

De circulaire en inclusieve economie

Ook is er een sessie gewijd aan de circulaire economie en de raakvlakken met de inclusieve economie. Maybrit Admiraal, Adjunct-Directeur bij Humanagement, en Els Rijpkema & Dick Oosterwijk van Synergon hebben deze sessie verzorgd.

De transitie van een lineaire naar een circulaire economie vraagt om nieuwe samenwerkingsvormen. In plaats van het continu winnen van nieuwe grondstoffen ontstaat er een retourlogistiek waarbij de benodigde arbeid gevraagd wordt om de waarde van bestaande grondstoffen minimaal gelijkwaardig te houden. Synergon speelt in op deze kansen en creëert daarmee mogelijkheden voor werkzoekenden met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt.

Zowel de circulaire als de inclusieve economie zijn toekomstgericht, maatschappelijk verantwoord en stellen op hun eigen wijze waardebehoud centraal. Beide ontwikkelingen sluiten prima op elkaar aan en kunnen elkaar versterken. Verspilling, van zowel grondstoffen als talenten, wordt hierdoor voorkomen. Wanneer Facility Managers hiermee aan de slag gaan, kunnen ze helpen de wereld een beetje beter te maken.

Download hier de presentatie over de circulaire en inclusieve economie.

Rondleiding Urban Farmers

Tijdens de derde sessie kregen de aanwezigen een rondleiding door de kassen van Urban Farmers Den Haag. Urban Farmers is een concept dat zijn oorsprong kent in Zwitserland. De Urban Farmers vonden het veel logischer, gezonder, verser en duurzamer om voedsel te verbouwen op de plekken waar de eindgebruikers wonen: in de steden.

Vanuit deze gedachte heeft Urban Farmers Den Haag op het dak van een kantoorpand kassen geplaatst waarin groenten verbouwd en vis gekweekt worden. De processen die plaatsvinden tijdens het verbouwen van de groenten en kweken van de vissen sluiten op elkaar aan. De vissen poepen in het water, het water wordt opgevangen en gebruikt als natuurlijk mest voor de groenten, de planten zuiveren het water weer en vervolgens wordt dat water opnieuw opgevangen zodat dit weer gebruikt kan worden voor de vissen. Hiermee is de cirkel rond!

Het Urban Farmers concept werd tijdens de rondleiding toegelicht, ervaringen en overwegingen zijn gedeeld en de aanwezigen mochten een kijkje nemen in de kassen.

Borrelen en netwerken

Gedurende de hele middag en in het bijzonder tijdens de afsluitende borrel was er genoeg tijd en gelegenheid om met elkaar bij te praten en nieuwe contacten op te doen. Humanagement kijkt met enorm veel plezier en trots terug op de relatiedag. We hebben enorm genoten van ieders aanwezigheid en willen alle aanwezigen bedanken voor een fantastische middag!

2017-11-07 12:01:00
Terugblik op een succesvolle relatiedag
Op 2 november heeft de relatiedag van Humanagement plaatsgevonden bij Urban Farmers Den Haag. Humanagement kijkt terug op een zeer geslaagde middag met een gevarieerd programma, inspirerende sprekers en bovenal enthousiaste relaties.

Volg ons op

Wat kunnen we voor u betekenen?

Bel mij terug

Heeft u een vraagstuk dat u met ons wilt bespreken, neem dan telefonisch contact met ons op of laat een terugbelverzoek achter.

Informatie aanvragen

Wilt u meer informatie over ons team, diensten, portfolio of expertise?

Copyright 2016

Contact

+31 (0) 15 21 50 015 
mail@humanagement.nl
Route