Opnieuw Kennisbijeenkomst Circulair Aanbesteden

Kennisbijeenkomst Circulair Aanbesteden herhaald

Op donderdag 16 februari kwamen zo’n 40 belangstellenden naar theGROUNDS op Schiphol om een kennisbijeenkomst over het circulair aanbesteden bij te wonen. Dit event, dat eerder op 5 juli 2016 georganiseerd werd, trok ook ditmaal zoveel belangstellenden dat met recht over een herhaald succes mag worden gesproken!

Onder dagvoorzitterschap van Gerard de Bruijn (Humanagement), werden de deelnemers door de vier sprekers meegenomen op een reis langs de veranderingen die zich voordoen als gevolg van het groeiende belang voor een Circulaire Economie.  Jeremy Croes, programma-coördinator Grondstoffen & Reststromen bij Schiphol, verzorgde op een passende wijze de opening en sprak met ons over de Zer0 Waste ambitie van Schiphol per 2030 en lichtte de concrete, circulaire, activiteiten van Schiphol toe.

Rol van Facility Manager in een circulaire toekomst

Hierna werd het woord gegeven aan Geerke Versteeg, mede-eigenaar van PHI Factory en expert op het gebied van de circulaire economie. Zij benadrukte het belang van de rol van de facility manager in een circulaire toekomst. De Facility Manager is een superheld, een grondstoffenmanager en een spin in het web wanneer het aankomt op de hoeveelheid kennis van de verschillende organisatieonderdelen. De boodschap van Geerke luidt: “Verander het perspectief!”

Yvette Watson gaf aan de hand van de casus van de Koninklijke Bibliotheek inzicht in de wijze waarop circulariteit tastbaar gemaakt kan worden in gebouwen en gaf antwoord op vragen zoals ‘Hoe geef je vorm aan circulariteit in aanbestedingen?’ en gaf ons mee dat een betere wereld begint bij het stellen van de juiste vraag.

Niels Ahsmann, adviseur circulaire economie op het gebied van circulair inkopen, voorzag de deelnemers in kennis met betrekking tot het creëren van diensten in plaats van producten en de waarde die een CESCo heeft in de toekomst. Daarnaast gaf hij antwoorden op vragen die gesteld werden over situaties waarbij het gaat om het in eigendom hebben van gebouwonderdelen of interieur.

Kennisdelen Circulaire Economie

De middag werd afgesloten met een interessante paneldiscussie waarbij de sprekers met de deelnemers discussieerden over verschillende stellingen die door de dagvoorzitter werden opgegooid. Een gezellige netwerkborrel waarbij kennisdeling centraal stond vormde het laatste onderdeel van de kennisbijeenkomst. Onder het genot van een hapje en een drankje praatten de deelnemers met elkaar over de mogelijkheden van de circulaire economie, de toekomst van FM en nog vele andere zaken die bijdragen aan het groeien en rijker worden van ons prachtige vakgebied.

Meer weten over circulaire economie of interesse in een workshop of een van onze volgende kennisbijeenkomsten? Neem dan contact met ons op!.

2017-02-24 15:21:00
Kennisbijeenkomst Circulair Aanbesteden herhaald
Op donderdag 16 februari kwamen zo’n 40 belangstellenden naar theGROUNDS op Schiphol om een kennisbijeenkomst over het circulair aanbesteden bij te wonen. Dit event, dat eerder op 5 juli 2016 georganiseerd werd, trok ook ditmaal zoveel belangstellenden dat met recht over een herhaald succes mag worden gesproken!.

Volg ons op

Wat kunnen we voor u betekenen?

Bel mij terug

Heeft u een vraagstuk dat u met ons wilt bespreken, neem dan telefonisch contact met ons op of laat een terugbelverzoek achter.

Informatie aanvragen

Wilt u meer informatie over ons team, diensten, portfolio of expertise?

Copyright 2016

Contact

+31 (0) 15 21 50 015 
mail@humanagement.nl
Route