Crisisoefening Business Continuity Management

“Het kan in het normale bedrijfsleven al aardig wat kunst en vliegwerk vergen om de zaken in goede banen te leiden, maar in tijden van crisis komt het pas écht aan op kennis, teamwork en beslissingsvaardigheid. Dan kunnen facility managers die de continuïteit van kritische processen borgen het verschil maken. Nu komt een ramp per definitie onverwacht, met een onvoorspelbaar karakter, maar je kunt je er wel degelijk op voorbereiden. Opdrachtgever Allen & Overy deed dit via een door Humanagement georganiseerde trainingssessie. 

Het internationale advocatenkantoor beschikte al over uitgebreide en actuele Business Continuity Management-plannen, maar ook over een crisisteam in een relatief nieuwe bezetting en dus was het doel van de training tweeledig: rollen in het team helder krijgen en kijken waar de plannen aangescherpt moeten worden. In het kader van de crisisoefening was een ‘papieren scenario’ uitgewerkt. Wat zijn de eerste stappen wanneer het kantoor plotseling niet meer bereikbaar is? Wie communiceert wat, wanneer, met wie? Welke uitwijklocatie heb je als bedrijf tot je beschikking en hoe verhoudt de rol van het BCM-team zich met de in actie gekomen BHV-ers?

De training was niet alleen goed voor teambuilding en kennisontwikkeling, het leverde ook nieuwe inzichten en een aantal concrete verbeterpunten op die ook al gedeeltelijk zijn opgevolgd.  Dat is natuurlijk nu al winst, ook als de nood nooit aan de man zou komen. 

Benieuwd naar hoe Humanagement uw organisatie wat rampbestendiger kan maken? Lees dan hier meer over BCM of neem contact op met Maybrit Admiraal via 015-2150015.

2019-12-16 09:33:00
“Het kan in het normale bedrijfsleven al aardig wat kunst en vliegwerk vergen om de zaken in goede banen te leiden, maar in tijden van crisis komt het pas écht aan op kennis, teamwork en beslissingsvaardigheid. Dan kunnen facility managers die de continuïteit van kritische processen borgen het verschil maken.

Volg ons op

Wat kunnen we voor u betekenen?

Bel mij terug

Heeft u een vraagstuk dat u met ons wilt bespreken, neem dan telefonisch contact met ons op of laat een terugbelverzoek achter.

Informatie aanvragen

Wilt u meer informatie over ons team, diensten, portfolio of expertise?

Copyright 2016

Contact

+31 (0) 15 21 50 015 
mail@humanagement.nl
Route