Goed werkgeverschap versus het 30-ers dilemma

Een blog door Laura Barendregt

Overpeinzingen van een dertiger

Ik ben nu 31, heb een fijn huis, een leuke man, een bruisend sociaal leven, een hele fijne baan en als kers op de taart verwachten we in januari ook nog onze eerste zoon. Alles dik voor elkaar. En dat wil ik ook graag zo houden!

Tijd om alles eens op een rijtje te zetten. Wat heb ik tot nu toe opgebouwd in het leven? Wat zou ik nog willen zien? Doen? Bereiken? Hoe houd ik ook straks een goede balans, op persoonlijk en op werkvlak? Wat is mijn ‘ideale plaatje’? Je zou van minder keuzestress krijgen!  

Eén ding weet ik zeker: een leuke, uitdagende baan is voor mij heel belangrijk. Daar krijg ik bergen energie van en dat maakt mij een leuker mens. Ik merk wel dat ik andere, nieuwe criteria ga hanteren. Reisafstand bijvoorbeeld. Of het interim zijn, het eigen maken en vervolgens weer afscheid nemen. En ja: wat zoek ik eigenlijk precies in een baan?

Hoe kan een werkgever mij aan zich binden? Wat maakt een job de ideale baan voor mij als begin dertiger met een druk leven? Daar ben ik inmiddels voor mezelf wel uit!

Vijf kernbegrippen staan daarbij voor mij centraal:

1. Vrijheid

Het is een dunne lijn tussen werk en privé. Daarom vind ik het heel belangrijk om vrijheid in mijn werk te hebben. Vrijheid in zowel de werktijden als in de manier waarop in mijn werk  invul. Natuurlijk is het belangrijk om bij een opdrachtgever aanwezig te zijn. Maar ik wil ook een dag thuis kunnen werken. Of kunnen kiezen voor een privé lunch en dan ‘s avonds nog een paar uurtjes de laptop openklappen. Hoe meer ik die vrijheid ervaar, hoe beter ik presteer. Dan kijk ik echt niet op een uurtje meer! 

2. Uitdaging

Ik ben een echte ‘bouwer’. Zodra ik alleen moet ‘beheren’, is voor mij de uitdaging er snel vanaf. Hoe groter de chaos, hoe meer structuur ik kan aanbrengen. Ik hou van diversiteit in mijn reguliere werk, maar ook van het bijdragen aan overkoepelende projecten. Dat maakt het voor mij uitdagend. Bij veel verschillende onderwerpen voel ik mij als een vis in het water. Geen stroperige en vertragende werkprocessen voor mij, ik houd graag de vaart erin!

3. Waardering

Ik ben iemand die bereid is hard te werken. Even een paar weken extra gas geven, of een keer op een weekenddag of een avond doorhalen om die ene deadline te halen. Geen enkel probleem! Als ik daar dan ook de waardering voor krijg, dan ga ik nog harder lopen. Een bos bloemen of een handgeschreven kaartje met complimenten doet dan wonderen!

4. Kennisdeling

Ik ben nu tien jaar ondergedompeld in het facilitaire domein en ik vind het nog steeds ontzettend interessant en fascinerend. Maar ook ingewikkelde HR-casussen vind ik boeiend. Graag leer ik zoveel mogelijk bij. Steeds zelf opnieuw het wiel uitvinden vind ik dan weer niet echt efficiënt. Dus ik ben oprecht geïnteresseerd in de manier waarop medeprofessionals dingen aanpakken en hoe ze sommige zaken ervaren. Ik hoor vooral ook graag wat ze anders zouden doen. Kennis delen met professionals die ik vertrouw, samen werken aan nieuwe projecten, dat is voor mij van groot belang in mijn werk.  

5. Oprechte betrokkenheid en gezelligheid

Ik ben resultaatgericht en verlies het doel niet snel uit het oog. Maar daarnaast ben ik ook een echt gezelligheidsdier! Een leuke club collega’s die weten wanneer ik jarig ben, waarmee we af en toe een borrel drinken, een spontane BBQ houden of los gaan op Guus Meeuwis bij de Groots met een zachte G concerten, dat geeft mij energie. Geen gedoe onderling en oprechte openheid en directheid naar elkaar toe… Ja, dan floreer ik!

Dat vind ik allemaal bij Humanagement. Score voor goed werkgeverschap op een schaal van 0 tot 10: een dikke 9! Dat ene puntje zit hem in de reistijd, maar dat is nou eenmaal het lot van een interim- en projectmanager.

2018-12-18 13:06:00
Een blog door Laura Barendregt
Overpeinzingen van een dertiger

Volg ons op

Wat kunnen we voor u betekenen?

Bel mij terug

Heeft u een vraagstuk dat u met ons wilt bespreken, neem dan telefonisch contact met ons op of laat een terugbelverzoek achter.

Informatie aanvragen

Wilt u meer informatie over ons team, diensten, portfolio of expertise?

Copyright 2016

Contact

+31 (0) 15 21 50 015 
mail@humanagement.nl
Route