Uitbesteden

Uitbesteden Facility Management

Facilitaire organisaties houden zich continue bezig met het inkopen en uitbesteden van facilitaire producten en diensten, veel organisaties blijven zoeken naar een efficiëntere en effectieve invulling van Facility Management. Op de facilitaire agenda staat steeds vaker niet alleen de vraag ‘wel of niet uitbesteden', maar ook ‘op welke wijze gaan we uitbesteden'? 

Inkoopstrategie

Conform de outside in benadering van Humanagement is het van belang om op basis van de primaire strategie (primair proces) een facilitaire strategie te bepalen wat uiteindelijk resulteert in het Facilitair Beleid. In het Facilitair Beleid komt in ieder geval terug hoe de facilitaire organisatie invulling gaat geven aan de besturings- en serviceconcepten. De inkoopstrategie van de facilitaire organisatie dient hierin te passen c.q. uit voort te komen. Een belangrijke vraag die hierbij wordt beantwoord, is “gaan we voor een interne of externe samenwerking?” Indien gekozen wordt voor externe samenwerking wordt de facilitaire product of dienst in de markt gezet (tenderen) en een geschikte partij gecontracteerd. Gedurende deze fase is Humanagement in staat u te helpen met onder andere de volgende vraagstukken:

  • Make, buy or ally (interne of externe samenwerking?)
  • Welke strategie pas ik toe per leverancier?
  • Begeleiding van inkooptraject (RFI, RFP & gunning)
  • Implementeren en begeleiden van een uitbestedingstraject

Uitbesteden van technische dienst

Humanagement heeft voor een van haar opdrachtgevers een uitbestedingstraject van de technische dienst begeleid. In kader van het toekomstbestendig organiseren van de facilitaire organisatie is besloten de technische dienst van de organisatie gefaseerd uit te besteden. Hierbij was het streven om te komen tot een efficiënte en professionele inrichting van het technisch gebouwbeheer, waarbij taken weloverwogen aan één marktpartij (technisch maincontractor) worden uitbesteed. Wilt u meer informatie over de mogelijkheden op het gebied van inkoop en uitbesteden neem dan contact op.

0000-00-00 00:00:00
Uitbesteden Facility Management
Facilitaire organisaties houden zich continue bezig met het inkopen en uitbesteden van facilitaire producten en diensten, veel organisaties blijven zoeken naar een efficiëntere en effectieve invulling van Facility Management. Op de facilitaire agenda staat steeds vaker niet alleen de vraag ‘wel of niet uitbesteden', maar ook ‘op welke wijze gaan we uitbesteden'? .

Volg ons op

Wat kunnen we voor u betekenen?

Bel mij terug

Heeft u een vraagstuk dat u met ons wilt bespreken, neem dan telefonisch contact met ons op of laat een terugbelverzoek achter.

Informatie aanvragen

Wilt u meer informatie over ons team, diensten, portfolio of expertise?

Copyright 2016

Contact

+31 (0) 15 21 50 015 
mail@humanagement.nl
Route