Samenwerkingsvormen

Samenwerkingsvormen

Wat contracten betreft, is het al lang geen ‘business as usual’ meer. Afspraken en samenwerkingen zijn complexer en gevarieerder dan ooit: geen standaard invuloefeningen, maar maatwerk. Vooral organisaties met circulaire ambities ontdekken dat de ouderwetse manier van contracteren en samenwerken vaak niet het gewenste resultaat sorteert.

Het is dus zaak (en een beetje de kunst) om een contractvorm te kiezen die matcht met de ambitie van de organisatie en de complexiteit van het vraagstuk. Of dat nu een publiek-private samenwerking is of een Vested-contract (‘zakendoen gericht op samenwerken waarbij het contract minder prominent is) : de switch wordt gemaakt van een resultaatgedreven insteek naar ambitiegedreven. Humanagement combineert eigen expertise, kennis en ervaring met die van opdrachtgevers en die van verschillende kennisplatforms, waaronder de Green Deal Circulair Inkopen.

Nieuwe inzichten, zoals die van Nobelprijswinnaar John ‘A Beautiful Mind’ Nash die stelde dat niet competitie, maar samenwerking voor alle betrokkenen in de keten tot de beste resultaten leidt, zorgen voor een nieuwe werkelijkheid. De focus op partnership is niet enkel een papieren kwestie, die slechts een ander document behoeft. Het vereist veranderingen binnen de organisatie van de aanbieder én die van de opdrachtgever. Ook hierin kan Humanagement een rol spelen, dankzij onze ruime ervaring in de begeleiding van verandertrajecten. Humanagement helpt graag bij zowel de inhoudelijke optimalisatie als de organisatieverandering. Als onafhankelijke partij zijn wij uitstekend in staat om gezamenlijk de beste oplossingsrichting en samenwerkingsvorm voor u te bepalen.