Humanager ben je eigenlijk voor het leven. Ook als je carrièrepad je totaal ergens anders voert, de band blijft. Hetzelfde geldt voor onze interesse. Daarom vroegen we KLM’s Trish Valk naar haar ervaringen uit haar Humanagement-periode… en daarna.

In welke periode was je werkzaam voor Humanagement? 
“Ik begon in 2017 en ging drie jaar later weg. Dat kwam overigens niet door Humanagement, maar doordat ik een buitenkans kreeg om bij ISS – waar ik al twee jaar was gestationeerd – de combi van lijn- en projectmanagement te doen: verantwoordelijk voor 120 man, die mogelijkheid móest ik gewoon pakken.” 

Wat doe je nu? 
“Ik werk nu als inkoper real estate bij KLM. Bij ISS lag een grote focus op persoonlijke ontwikkeling, met intensieve trainingen. Dat bracht mij op een zoektocht naar wat míj gelukkig maakt. Ik had natuurkunde, wiskunde en scheikunde in mijn eindexamenpakket, maar met mijn bèta-achtergrond had ik in mijn carrière niets meer gedaan. Ik ontdekte dat ik dol ben op complexe puzzels. Dat talent wordt bij KLM geprikkeld, met een mega-ingewikkeld stakeholdersveld waarbij het zaak is om de belangen van alle verschillende betrokkenen samen te brengen.”

Welke opdracht bij Humanagement vergeet je nooit meer?
“Een van mijn eerste functies was global performance manager bij een global-account dat ISS gegund had gekregen. De wens was om het account vanuit Nederland in te richten. Dat vereiste een heel nieuwe structuur, want die bestond nog niet. Samen met de key account director zijn we letterlijk de hele wereld overgevlogen, van Vancouver tot China, Singapore en India. En Europa uiteraard. Aan ons de taak om de structuur op te tuigen. Ik hing met alle 14 landen aan de lijn, het was echt ondernemen. Heel tof en zeer intensief, met als bonus een boost voor mijn Engels en een fascinerend inkijkje in de culturele verschillen.” 

Wat was de grootste uitdaging in je carrière?    
“Ik begon als interimmanager bij ISS letterlijk op de eerste dag van op de lockdown. Ik had een flinke club onder me en opeens waren alle kantoorpanden van Groningen tot Maastricht dicht en ik had letterlijk geen idee. Ik kende mijn directe team nog niet eens. Pittig.”

Welke levensles wil je meegeven aan anderen?  
“Kijk je angst recht in de ogen. Laat je niet leiden door angst – of nee, juist wél, maar dan door er juist op af te koersen. Daar zit de leercurve.” 

Wat heeft Humanagement je gebracht?  
“Ik heb zó veel geleerd. En een netwerk opgebouwd waar ik nog steeds een beroep op doe. Humanagement leverde me een schat aan inzichten op over alle sectoren, van overheid, zorg tot corporate. En inhoudelijk maakte de PRINCE2-filosofie die Humanagement hanteert een blijvende indruk, maar ook het Delta Denken. Op dat laatste doe ik haast dagelijks nog een beroep.”