Humanager ben je stiekem voor het leven. Ook als je carrièrepad je totaal ergens anders voert, de band blijft. Onze interesse ook. Daarom vroegen we Suzan Vink, ooit een van onze allereerste afstudeerders, naar haar herinneringen, lessen en ervaringen.

In welke periode was je werkzaam voor Humanagement?
“In verhouding was ik niet lang in dienst bij de organisatie, tóch voel ik me nog steeds een Humanager in hart en nieren. In 2000 liep ik stage bij Verkeer en Waterstaat waar Lennart Harpe interim was. Hij vroeg me of ik bij Humanagement wilde afstuderen; een grote eer. Daarna werkte ik er van 2002 tot 2003, kort maar krachtig. Lennart was meer dan een mentor voor mij; toen ik in 2007 ging trouwen was hij ook onze ceremoniemeester. Het contact met Humanagement is altijd gebleven. De klik ook. In 2015 was ik de dagvoorzitter van het twintigjarig jubileumfeest van Humanagement. En in coronatijd heb ik aan de Humanagers interactieve trainingen en workshops gegeven hoe je ook Zoom-vergaderingen leuk kan maken.”

Welke opdracht bij Humanagement vergeet je nooit meer?       
“Die bij SEIN, Stichting Epileptische Instellingen Nederland. Daar moest ik alle vierkante meters in kaart brengen. Als jonge blonde energieke wereldverbeteraar die net klaar was met de studie zat ik bij de Technische Dienst met de oudgedienden. Die gasten begonnen vróég, maar dat vond ik niet erg. Fietste ik fris en fruitig het terrein op, de cliënten zwaaiden je toe. Met je voeten in de klei zie je waar je het voor doet.”

Wat doe je nu?
“Ik ben dagvoorzitter, wat serieus leuk maar ook serieus veel werk is qua voorbereidingen en research. Ik heb net een ondernemersbijeenkomst achter de rug voor de gemeente Leiden rond het thema van de zero emissie-binnenstad. Heel interessant. Daarnaast ben ik ook facilitator en trainer.”

Wat was de grootste uitdaging in je carrière?
Leren nee te zeggen. Mijn enthousiasme is mijn achilleshiel. Een van de voordelen van ouder worden is dat de Fear of Missing Out verdwijnt. Maar dat is eigenlijk pas twee jaar zo. Zes jaar geleden liep ik tegen een burn-out aan en daarna nam ik een klus voor Humanagement aan vanwege de verkeerde motieven (uit angst). Medio 2018 heb ik de knoop toen radicaal doorgehakt, zei het facility management vaarwel om mijn droom van dagvoorzitter fulltime na te jagen.”

Welke levensles wil je meegeven aan anderen?
“Doe alleen de dingen waar je hart echt sneller van gaat kloppen, niet de zaken waarvan de omgeving verwacht dat je ze doet.”

Wat heeft Humanagement je gebracht?
“Het eerste dat in me opkomt, is dat ik daar altijd ben gezien als Suzan. Zonder oordelen. Ik stond daar eerder niet zo bij stil, maar het is echt waar. Dat maakt het voor mij een basis waar je altijd weer thuis kunt komen, ook al heb je ze al een tijdje niet meer gesproken. Wat dat betreft is het net een dorp – een fijn dorp.”

Meer weten over Suzan en haar kunnen? Kijk dan op suzanvink.nl.