Humanager ben je eigenlijk voor het leven. Ook als je carrièrepad je ergens anders brengt, de band blijft. Onze interesse ook. Daarom vroegen we Roland van Herk, wiens eerste baan bij ons toen nog piepjonge bedrijf was, naar zijn herinneringen, lessen en ervaringen.

In welke periode was je werkzaam voor Humanagement?
“Alweer een tijd geleden, twintig jaar geleden. Ik startte in november 2003, ik heb net mijn tienjarig jubileum niet volgemaakt. Maar het tekent Humanagement dat we uiteindelijk tijdens een gezellig diner met alle collega’s hier toch uitgebreid bij stil hebben gestaan.”   

Welke opdracht bij Humanagement vergeet je nooit meer?
“Dat zijn er te veel om op te noemen! Vind je erg als ik iets anders noem? In het kader van NL Doet gingen we met het hele bedrijf aan de slag bij een instelling voor mensen met een verstandelijke beperking, die we begeleidden naar een prikkelarme omgeving. Dat maakte diepe indruk.” 

 Wat doe je nu?
“Ik werk nu tien jaar bij HEYDAY – Humanagement is nu officieel ingehaald als langste werkgever. Sinds afgelopen zomer ben ik naast operationeel directeur ook algemeen directeur a.i. Naast interim & consultancy dienstverlening levert HEYDAY integrated oplossingen en hospitality dienstverlening, en die laatste twee proposities zijn wel iets anders dan wat Humanagement doet. Net als de schaalgrootte: ik heb bijna op 700 collega’s die zich elke dag hard inzetten voor onze klanten. Aan de andere kant hebben we gedeelde waarden: ook wij zetten de mens en de collega centraal. Of we soms in dezelfde vijver vissen? Af en toe. Dat is helemaal oké. Als we een klus verliezen, dan doe ik dat liever aan Humanagement dan aan een andere club.”

Wat was de grootste uitdaging in je carrière? 
“Dé grootste uitdaging is diegene die nog op je pad komt, want na elke uitdaging volgt weer een grotere. Maar ik weet wel dat de eerste keer dat ik een leidinggevende rol kreeg, bij een gehandicaptenzorgorganisatie, dat destijds spannend was. Mijn laatste opdracht bij Humanagement was ook bijzonder. Voor Joulz, wat later onderdeel van Stedin zou worden, mochten we een geheel nieuwe facilitaire organisatie optuigen. Dat was ook een mooie klus omdat ik daar maar liefst anderhalf jaar zat. Fantastisch om dat proces van begin tot eind mee te maken, en van een decentrale facilitaire organisatie naar een gecentraliseerde te gaan, met alle afdelingen op zijn plaats en alle contracten en leveranciers op orde.”

Welke levensles wil je meegeven aan anderen? 
“Besef dat je geen invloed hebt over wat je overkomt, maar wél hoe je daarmee omgaat. Ongeacht wie of wat we zijn, we krijgen allemaal te maken met tegenslagen, zowel zakelijk als privé. De kunst zit ‘m erin hoe je daarmee omgaat.” 

 Wat heeft Humanagement je gebracht?
“Ik zeg altijd dat ik bij Humanagement zakelijk ben opgegroeid. Ik begon een jaar na mijn studie, de tien jaar daar waren heel vormend. Ik leerde veel van de inhoud, maar het was ook een boost voor mijn persoonlijke ontwikkeling. Ik kreeg kansen om dingen voor de eerste keer te doen – de beste basis voor de rest van een carrière.”