Humanager ben je eigenlijk voor het leven. Ook als je carrièrepad je totaal ergens anders voert – ver voorbij de landgrenzen zelfs – de band blijft. Frans van Eersel kan daarover meepraten. Hij begon als afstudeerder, leerde bij Humanagement het klappen van de interimzweep en werkt momenteel in Hollywood, voor Netflix.

In welke periode was je werkzaam voor Humanagement?
“In 2007 deed ik bij Humanagement mijn afstudeeropdracht als student International Real Estate en Facility Management in Breda. Daarna stroomde ik door naar de universiteit van Tilburg voor een vervolgopleiding, maar tijdens die studie werkte ik al parttime voor Humanagement. Dat beviel zo goed, dat ik na mijn master aan de slag kon als interim- en projectmanager, wat ik tot 2012 deed. Toen kwam mijn droombaan voorbij: facility manager bij Google Benelux. Gelukkig hadden Maybrit en Gerard destijds alle begrip dat ik die stap wilde zetten.”

Wat doe je nu?
“Ik ben altijd internationaal georiënteerd geweest, zat op mijn 18de al een half jaar in Parijs en Londen, en later net zo lang in Zuid-Afrika. De drang om buiten Nederland te kijken was er altijd al. Ik kreeg bij Google de kans om naar Londen te vertrekken, als facility manager UK mocht ik me bezighouden met het nieuwe pand op Kings Cross, dat dit jaar de deuren moet openen. Maar ondertussen kwam de kans om voor Google naar Silicon Valley te vertrekken.

Na drie jaar ben ik teruggekomen naar Nederland om voor Netflix de EMEA-regio op te bouwen vanuit Workplace, en vorig jaar ben ik gevraagd om naar Los Angeles te gaan voor het management van vastgoed, werkplekken en beveiliging voor alle kantoren in Noord-Amerika. Netflix heeft in Californië twee grote hoofdkantoren van elk een paar duizend medewerkers, en dan nog een kantoor in New York, wat vestigingen in Canada en wat kleine kantoortjes door de hele regio. Mijn team is op dit moment zeventig medewerkers groot, met de support van duizenden vendors om de operatie te draaien. Waarom Netflix voor deze functie een Nederlander koos? Ik denk dat we goed bij de bedrijfscultuur van radical candor passen: eerlijk, direct, transparant en recht voor zijn raap.” 

Welke opdracht bij Humanagement vergeet je nooit meer? 
“Mijn eerste leidinggevende klus bij het Flevoziekenhuis Almere, als interimmanager voor de receptie en beveiliging. Daar heb ik heel veel geleerd. Ook hoe je mensen aanstuurt, dag en nacht. Ik heb daar heel veel ‘eerstes’ gehad: van het eerste beoordelingsgesprek en de eerste salarisonderhandeling tot het eerste ontslaggesprek. Een goede leerschool.”  

Wat was de grootste uitdaging in je carrière?   
“Het klinkt cliché, maar mijn grootste uitdaging, die moet nog komen. Destijds was dat het Flevoziekenhuis, vervolgens Google en Netflix. Wie weet wat de toekomst brengt.” 

Welke levensles wil je meegeven aan anderen?  
“Het is beter om iets te doen, dan niets te doen en te blijven hangen. Probeer zeker vroeg in je carrière om buiten je comfortzone te treden en wees niet bang voor fouten. Máák die fouten – liefst één keer – en leer ervan.”  

Wat heeft Humanagement je gebracht?
“Gedegenheid, soliditeit, een fundament. Humanagement staat bekend als een zeer solide en betrouwbare basis voor facility management in Nederland en zijn absoluut een topkeuze dankzij hun betrokkenheid en stabiliteit. In dat opzicht staan ze absoluut aan de top.”