Facilitaire Ethiek

Facilitaire ethiek, maak dilemma’s bespreekbaar

Business and ethics don’t mix?! Maak ethische dilemma's bespreekbaar binnen uw organisatie.

Ethiek? Dat is toch het domein van filosofen en andere denkers: ‘Business and ethics don’t mix?!” . Maar is dit terecht? Goed opdrachtgeverschap heeft een vlucht genomen de laatste jaren. Niet alleen is er een marktcode voor de schoonmaakbranche ontwikkeld maar ook is er steeds meer aandacht voor de wijze waarop zowel opdrachtgevers en opdrachtnemers met elkaar omgaan. Vertrouwen is hierbij het sleutelwoord.

Maar hoe reageer je op een dilemma waarbij beide opties voor- en nadelen hebben? En hoe weet je of al je medewerkers de normen en waarden van de afdeling delen?

Onderzoek naar Facilitaire Ethiek

Humanagement heeft onderzoek gedaan naar dit onderwerp en gemerkt dat business en ethiek juist samen moeten gaan. Het toepassen van facilitaire ethiek heeft toegevoegde waarde. Toch is ethiek een lastig te bespreken onderwerp binnen het facilitaire werkveld. Om hier handvatten aan te geven hebben wij een workshop ontwikkeld waarbij ethische dilemma’s binnen organisaties bespreekbaar worden gemaakt. Naast de achtergrond van ethiek passeren ook diverse cases spelenderwijs de revue, een voorbeeld van een case is; 

‘Je hebt een grote opdracht als Facility Manager bij een zorginstelling. Het is overduidelijk dat de faciliteiten voor de patiënten ontoereikend zijn en de directe zorg staat onder druk. De zojuist nieuw aangestelde directeur vraagt je echter zijn directiekamer in te richten in samenwerking met een binnenhuisarchitect. Dit gaan ten koste van de begroting van de patiënten faciliteiten. Wanneer je de directeur daarop wijst is zijn antwoord: “voor jou tien anderen!”. Voer je de opdracht uit ?’

Naast het bespreken van de cases bevat de workshop ook een stappenplan om dilemma’s aan te pakken . Kortom, een praktische invulling van een lastig onderwerp.

Lees hier ook het artikel van Gerard de Bruijn, Daphne Samson en Willeke Steenks waarin u wordt meegenomen op de ontdekkingsreis naar het nut en noodzaak van facilitaire ethiek.

 

 

0000-00-00 00:00:00
Facilitaire ethiek, maak dilemma’s bespreekbaar
Business and ethics don’t mix?! Maak ethische dilemma's bespreekbaar binnen uw organisatie.

Volg ons op

Wat kunnen we voor u betekenen?

Bel mij terug

Heeft u een vraagstuk dat u met ons wilt bespreken, neem dan telefonisch contact met ons op of laat een terugbelverzoek achter.

Informatie aanvragen

Wilt u meer informatie over ons team, diensten, portfolio of expertise?

Copyright 2016

Contact

+31 (0) 15 21 50 015 
mail@humanagement.nl
Route