Crisismanagement

Introductie tot Crisismanagement

De vuurwerkramp in Enschede, de brand in het cellencomplex op Schiphol en de ernstige wateroverlast bij het VUmc. Het zijn allemaal gebeurtenissen die we we ons nog goed kunnen herrineren. We hopen allemaal dat zoiets ons niet zal overkomen. Maar stel dat het u wel overkomt, is uw organisatie dan goed voorbereid? Hoe lang duurt het voordat het primaire proces weer ongestoord kan functioneren?

Crisismanagement of crisisbeheersing is de systematische poging om organisatorische crisis te voorkomen dan wel te beheersen. Een crisis is een noodsituatie waarbij het functioneren van een organisatie ernstig verstoord raakt. Rampen van een dusdanige omvang zijn uiteraard niet alledaags. Organisatie doen er goed aan om ook de ‘kleinere’ veiligheidsuitdagingen in kaart te brengen, te beheersen en indien mogelijk te voorkomen. Hoe creëert u bijvoorbeeld een doorleefde veiligheidscultuur waarin iedereen binnen de organisatie dezelfde normen en waarden hanteert? Of hoe zorgt u er bijvoorbeeld voor dat alle risico’s uit de Risico-Inventarisatie & Evaluatie (RI&E) worden geborgd?

Advies op het gebied van Crisismanagement en Veiligheid

Op het gebied van Crisismanagement zijn er veel onderwerpen waar Humanagement ervaring mee heeft. Zo kunnen we u adviseren welke (mogelijke) rol, met bijhorende verantwoordelijkheden, Facility Management zou moeten spelen op het gebied van Business Continuity Management binnen organisaties? Daarnaast heeft Humanagement ook recente ervaring met de realisatie van een veiligheidsbeleid, de implementatie van een security managementsysteem en het invoeren van bedrijfshulpverlening binnen de zelfstandige teams in de verpleegzorg.

0000-00-00 00:00:00
Introductie tot Crisismanagement
De vuurwerkramp in Enschede, de brand in het cellencomplex op Schiphol en de ernstige wateroverlast bij het VUmc. Het zijn allemaal gebeurtenissen die we we ons nog goed kunnen herrineren.

Business Continuity Management

Business Continuity Management voor Facility Management
Een ramp komt altijd onverwacht. Een ramp kun je helaas ook niet voorspellen.
Read more

Veiligheid

Veiligheid en Facility Management
Veiligheid is een belangrijk onderwerp binnen het vakgebied Facility Management. Facilitaire organisaties zijn in de meeste gevallen primair verantwoordelijk voor veiligheid van de medewerkers en hun omgeving.
Read more

Volg ons op

Wat kunnen we voor u betekenen?

Bel mij terug

Heeft u een vraagstuk dat u met ons wilt bespreken, neem dan telefonisch contact met ons op of laat een terugbelverzoek achter.

Informatie aanvragen

Wilt u meer informatie over ons team, diensten, portfolio of expertise?

Copyright 2016

Contact

+31 (0) 15 21 50 015 
mail@humanagement.nl
Route