Terugkeren in een gespreid bedje

Klaartje Vanwesenbeeck, Key Accountmanager bij ISS en verantwoordelijk voor het account PwC, kijkt terug op de geslaagde samenwerking met Remco van Rijn, interimmanager bij Humanagement.

Bewust zwaardere kandidaat

Remco van Rijn verving tijdelijk een sitemanager die met zwangerschapsverlof ging. Klaartje Vanwesenbeeck licht toe: “Ik wilde dat die sitemanager in een gespreid bedje zou terugkomen. Een aantal processen moest op orde worden gebracht en ik wilde PwC echt tevreden stellen. Daarom heb ik bewust gekozen om een wat zwaardere kandidaat in te huren. Met Humanagement had ik al goede ervaringen. Dus voor mij was het logisch om jullie hiervoor te vragen.”

Scala aan vragen

De opdracht omvatte meer dan alleen het vervangen van de sitemanager. “Uiteraard moest de dagelijkse operatie worden geborgd. Maar daarnaast was er achterstallig werk op verschillende processen. Dat moest worden weggewerkt. Ook was er een lastige situatie rondom een aantal projecten. Hiervoor was echt een goede interimmanager nodig. De focus van de opdrachtgever lag juist op die regio.”

Gespreid bedje

Klaartje Vanwesenbeeck is zeer tevreden over de resultaten: “Dat gespreide bedje is er gekomen! Remco heeft de langlopende issues opgelost. Er staat nu een veel stabieler team. Daarnaast heeft hij ook projecten buiten de scope van de opdracht opgepakt. Het ziekteverzuim laat nu een blijvende daling zien. En verbetering van de operational excellence heeft gezorgd voor meer rust bij de opdrachtgever. Dat zijn natuurlijk prachtige resultaten.”

Toegevoegde waarde Humanagement

“Waarom ik een volgende keer weer voor Humanagement zou kiezen? Humanagement weet precies de passende dienstverlening te leveren. Remco was meer dan alleen een sitemanager. Hij heeft met grote zelfstandigheid zijn weg gevonden in de organisaties van ISS en PwC. Hij heeft mij als Key Accountmanager hierin volledig ontzorgd.”

Interimmanager ook voor lijnmanagement

Voor Klaartje Vanwesenbeeck was het niet vanzelfsprekend om een interimmanager voor deze opdracht te vragen. Ze vertelt: “Een interimmanager inhuren voor projecten is prima, maar voor lijnmanagement is dat altijd spannend.  Het is maar de vraag hoe iemand z’n weg vindt in de organisatie en hoe de medewerkers en de opdrachtgever er tegenaan kijken. Remco heeft hier uitstekend invulling aan gegeven. Dit geeft mij het vertrouwen om opnieuw voor interimmanagement te gaan.”

Humanagement DNA

“Wat ik echt de kracht van Humanagement vind, is de manier waarop jullie naar de klant kijken en de juiste match weten te maken. Blijf dat vooral doen! Humanagement zit heel sterk op de relatie met opdrachtgevers en niet op cold sales, zoals veel andere organisaties. Dat maakt jullie een prettig bedrijf om mee te werken. Jullie hebben veel verschillende expertises in huis, waar je als opdrachtgever direct van profiteert. En dan is er natuurlijk het Humanagement DNA: Humanagers zijn trots om voor Humanagement te werken en stralen dit ook uit. Ik kijk uit naar de volgende samenwerking!”